Сувенири

КАЛЕНДАР www.365.4d.mk
да
не
можеби
Тимот на KINGMARKOLAND Ви посакува убав ден
MATKA - Матица на мајката земја

MATKA - Матица на мајката земја

Матка како мајка-родилка, како некој што нешто матка... Матка на фински значи прошетка, на чешки и на словачки мајка, "Матка" е роман на Карел Чапек, филм на Кавалерович, опера на А. Хаба, во Индија, тенок материјал за шалвари.

Површина:
4,6 км2
Разлика во висина:

- старт: кафеана Мечкина дупка - Матка 305мнв
- цел: Св.Недела 790мнв

Време:

- просечно време на поминување во двата правци 3 ч. 30 мин.

Н. висина:  - должина на патеката во правец: 5.5км
- вкупна денивелација: 485м
Правец на движење:

Југозапад.

Регион: Скопје                                                  
Стартно место:

Во организација на Планинарскиот клуб Видици, а со поддршка на ГАРД, ќе се одржи традиционалниот, дваесетти по ред, Марш на Матка! За разлика од претходните изданија на популарниот скопски кермес, амбиентот на „првата спирка“, Свети Спас, е збогатен со нови содржини, а организаторот и домаќините подготвуваат редица изненадувања за учесниците на јубилејниот Марш на Матка.

Рута: 10 часот 20 март 2016  Манастир "Св. Богородица", Лас, Краста, Петров камен, црква "Св.Спас" , Марков Град.

Внимание: Почит кон природата. Тура:  Прифатлива за повеќето рекреативци. Сезона: Сите месеци, освен јули и август.

Варијанта А: Патеката продолжува, по Андреин Срт, кон Манастирот "Св. Андреја" и eзерото Матка. На преостанатите им сугерираме враќање по истата патека.

Информации
>> Испечати
>> Фото Мапа
>> Фотогалерија
Информации за патувањето
>> Како да стигнете
>> Побарајте водич
>> Побарајте сувенир
Можност за посета
Kонтакт:

janakievska.gordana@gmail.com

Информации:
++  389 070/775025  

Матка превземи
| |
(c) Copyright 2008, Krale Marko, All Rights Reserved