Сувенири

КАЛЕНДАР www.365.4d.mk
да
не
можеби
Тимот на KINGMARKOLAND Ви посакува убав ден

БОНСАИ ГРАДИНА СКОПЈЕ

Најголемиот процент се од височините на Караџица, Бистра, Галичица и од Кожуф. Меѓу нив се наоѓа и најстарото македонско бонсаи, Buxus sempervirens ,,Vardar Valley” старо 230 години и е со непроценлива вредност. 

Површина: еден хектар
Работно време:

април до октомври: 08:00 - 15:00

Билет:
Актуелности: Сплет од алпиниуми, јапонски парк, бонсаи изложбен простор и продажен центар на висококвалитетни садници.
Реткости:

Единствен од ваков вид на Балканот.

Адреса: спроти хотелот Александар Палас, Скопје.
Напомена: Центарот на посетителите им овозможува уживање и запознавање со ретки видови на растенија, како и едукација за истите.

Рута: Кејот на реката Вардар на крајот од Градскиот парк.

Внимание: Најголемиот процент се од височините на Караџица, Бистра, Галичица и од Кожуф. Меѓу нив се наоѓа и најстарото македонско бонсаи, Buxus sempervirens ,,Vardar Valley” старо 230 години и е со непроценлива вредност.

Варијанта А: Заштита и зачувување на загрозени растителни видови.

Информации
>> Испечати
>> Фото Мапа
>> Фотогалерија
Информации за патувањето
>> Како да стигнете
>> Побарајте водич
>> Побарајте сувенир
Можност за посета
Kонтакт:

janakievska.gordana@gmail.com

Информации:
++  389 070/775025 
www.hortiexpert.com
| |
(c) Copyright 2008, Krale Marko, All Rights Reserved