Сувенири

КАЛЕНДАР www.365.4d.mk
да
не
можеби
Тимот на KINGMARKOLAND Ви посакува убав ден
 
Марко коња кова

Марко коња кова,
на мрак на зајсонце,
шо обуш му клава,
плочи оканици,
клинци стодрамници.
Коњот му говори:
- Марко мој стопане,
шо толку ме ружиш,
за дека ме спремаш?
- Коњу мое добро,
јазе ќе да ода
по млада невеста.
- Марко мој стопане,
ти нели ме знаеш
лоша сопка имам,
јазе ќе се сопна,
невеста ќе падне.

| |
(c) Copyright 2008, Krale Marko, All Rights Reserved