Сувенири

КАЛЕНДАР www.365.4d.mk
да
не
можеби
Тимот на KINGMARKOLAND Ви посакува убав ден

УСПЕНИЕ НА ПРЕСВЕТА БОГОРОДИЦА МАТКА

на 8 февруари 2009 во 10 часот целодневно дружење и посета на Марков Град

Централната прослава на големиот православен празник Успение на пресвета Богородица се одржува во истоимениот манастир во Матка кај Скопје. Црковната служба ја води митрополитот на Скопската епархија. Меѓу народот овој празник е попознат како Голема Богородица и со него се одбележуваат смртта и вознесувањето на пресвета Богородица.

Број посетители:

неограничен.

Време: 28 август
Н. висина: 700 м.
Реткости :

Богородица троеручица-Заштитничка на град Скопје

Регион: Скопје.
Стартно место: Манастир Успение на пресвета Богородица

Рута: 8 февруари 2009 посета на Марков Град, поаѓање од манастирот во 10 часот.

Внимание: Скопската епархија за овој црковно-народен собор предвидела и естрадна програма и ручек за гостите во манастирот
Тура:  Добредојден секој, со опасност да биде "залиен од вино и богата трпеза".

Варијанта А: Архангелот Гаврил и се јавил на света Богородица и и кажал дека по три дена таа ќе почине. Таа со голема радост ја примила веста зашто така била Божјата волја и им јавила на сите апостоли, и потоа мирно му го предала духот свој без никаква мака и телесна болест. Третиот ден кога стасал Тома, посакал да го целива телото и кога го отвориле гробот, ја нашле само плаштаницата. Затоа ние на овој празник не ја празнуваме само смртта, туку и нејзиното вознесение.

Информации
>> Испечати
>> Фото Мапа
>> Фотогалерија
Информации за патувањето
>> Како да стигнете
>> Побарајте водич
>> Побарајте сувенир
Можност за посета
Kонтакт:

janakievska.gordana@gmail.com

Информации:
++  389 070/775025 

Матка превземи
| |
(c) Copyright 2008, Krale Marko, All Rights Reserved