Сувенири

КАЛЕНДАР www.365.4d.mk
да
не
можеби
Тимот на KINGMARKOLAND Ви посакува убав ден

Борис Трајанов,  амбасадор на мирот на УНЕСКО со одлуката на Меѓународниот комитет за дијалог меѓу цивилизациите е прогласен за прв амбасадор на зелената иднина на планетата земја. 

1. Иво Трајков, филмски режисер,

амбасадор на културата на Македонија во Република Чешка – Прага

2. Милчо Манчевски, филмски режисер,

амбасадор на културата на Македонија во САД - Њујорк

3. академик Горан Стефановски, драматург,

амбасадор на културата на Македонија во Англија - Лондон

4.Зафир Хаџиманов, кант - автор и шансониер,

амбасадор на културата на Македонија во Србија – Белград

5. Елена Мисиркова, пијанист,

амбасадор на културата на Македонија во Австрија - Виена

6. Иван Поповски, режисер,

амбасадор на културата на Македонија во Русија – Москва

7. Снежана Пановска, педагог по пијано,

амбасадор на културата на Македонија во Малезија - Куала Лумпур

8. Благој Нацоски , тенор,

амбасадор на културата на Македонија во Италија – Рим

9. Владо Јаневски, пејач,

амбасадор на културата на Македонија во Хрватска – Загреб

| |
(c) Copyright 2008, Krale Marko, All Rights Reserved